Så här hjälper jag dig

Textbearbetning och korrekturläsning

  • Du skickar textmaterial
  • Skrivhjälp bearbetar texten
  • Texten returneras till dig efter korrekturläsning
    Pris: 400kr/tim
    (Skrivhjälp lämnar offert på begäran innan påbörjat uppdrag)
Så här går det tillDu mailar ditt textmaterial som en Word- eller PDF-fil till Skrivhjälp tillsammans med en kort beskrivning av vad du behöver hjälp med. Du får på begäran en offert från Skrivhjälp. När du accepterat erbjudandet bearbetas texten enligt överenskommelse. Genomläst korrektur mailas till dig som en PDF-fil. Antingen godkänner du texten eller också returnerar du den för fortsatt bearbetning. Processen fortsätter tills du är nöjd. Slutligen skickar jag den färdiga texten till dig via mail i form av en Word-fil.

Textbearbetning och korrekturläsning är några av mina specialiteter. Du har säkert hört talas om uttrycket ”kill your darlings” och det är precis det jag bland annat hjälper dig med. När man tror att texten är ”top of the line” och helt klar så återstår många genomläsningar av friska ögon som ser din text i ett annat ljus. Först därefter kan du publicera texten.

Korrekturläsning är den mer översiktliga delen som innebär kontroll och redigering av språkliga fel som felstavningar, felaktig kommatering samt fel använda ord och uttryck. Denna del är kanske lite tråkig, men tro mig en rödpenna behövs. Ett mindre bra språkbruk kan sänka förtroendet för en vara, tjänst eller dig som person.

Textbearbetning är en djupare analys av textens innehåll. Jag läser då igenom din text och ser till att den är välformulerad och har en röd tråd. Jag anpassar också texten vid behov till din målgrupp och specifika mottagare genom att se över terminologin du använder. Om man är bra på något så kan det kanske bli för mycket fackspråk.

Jag kan hjälpa dig att skriva text till allt från marknadsföringsmaterial (content writing) till personliga brev som exempelvis ditt CV. Jag kan även hjälpa dig anpassa text för SEO (sökmotoroptimering) och finslipa frågor till marknadsundersökningar.

Börja med att skicka en offertförfrågan.